IIB instituut

Institute for Independent Business (IIB)


Met zijn meer dan 5.000 geaccrediteerde en hooggekwalificeerde executive associates (bedrijfadviseurs)die werken voor duizenden organisaties, voornamelijk in het MKB, is het Institute for Independent Business de grootste organisatie in zijn soort.

In tegenstelling tot grote organisaties ontbeert een MKB organisatie vaak de middelen om een ervaren managementteam van professionals, voor elk voor de bedrijfsvoering belangrijk vakgebied, op te bouwen. In feite komt de last van het leiden van een groeiende en succesvolle MKB onderneming meestal neer op een klein aantal directeur/grootaandeelhouders of partners. Soms is er maar één. Waar zoveel te doen is en maar beperkte middelen beschikbaar zijn, voelen velen zich gefrustreerd door het steeds maar groeiende beroep dat op hen wordt gedaan. Dit is waar IIB bedrijfadviseurs de helpende hand bieden.

Achtergrond

Het instituut is in 1984 opgericht, oorspronkelijk als het "Institute for Independent British Businesses". Sinds de oprichting heeft het instituut zich wereldwijd ontwikkeld in lijn met de behoefte van middelgrote en kleinere bedrijven in de hele wereld.

Zakelijke informatie

Het instituut verschaft het groeiende aantal geaccrediteerde executive associates en DGA's in het MKB toegang tot een veelheid aan informatie die normaal gesproken buiten hun bereik ligt. Ook verzorgt men publicaties zoals het tijdschrift Independent Business Today. Hierdoor beschikt de directeur/eigenaar niet alleen over actuele informatie maar ook over leesbare resultaten van wetenschappelijk onderzoek, zakelijk nieuws en praktische artikelen over training en persoonlijke ontwikkeling.

Onderzoek

Uit onderzoek van het Instituut naar de behoeften van MKB ondernemingen en uit diverse wetenschappelijke onderzoeken die zijn uitgevoerd is gebleken dat het MKB niet alleen goede informatie ontbeert, maar vooral ook praktische ondersteuning.